Hvordan behandler du klærne?

Jeg får mange gode tilbakemeldinger om at klærne holder i årevis. Det er også min personlige erfaring. Men så får jeg også noen henvendelser om at det fort blir hull, og sømmene ryker. Skulle de ikke tåle mer for den prisen?

Du betaler for fantastiske fibre, som transporterer fukt, tørker raskt, demper bakterievekst helt naturlig, og er myke og behagelige på; Fibre som er produsert under strenge miljøkrav og er nedbrytbare.

Hvorfor blir det hull?  Våre klær er delikate og lette, og har tynn strikk. Du kan fort være uheldig og få et lite hull hvis du kommer borti en tornebusk eller et armbånd som hekter seg fast. En annen ting å være bevisst på, er at stoffet er veldig bevegelig i forhold til sytråd og sømmer. Hvis du f.eks. drar i halsen på genseren når du skal ta den av, så kan stoffet ryke i skjøten på sidene.

En ulltråd varer ikke evig. Ved å vaske for ofte, vil den slites og tørke ut, og klærne vil raskere bli tynnslitte og få hull. Vi anbefaler derfor at du heller lufter klærne, og fjerner flekker. Et annet godt råd er å alltid bruke forkle når du står på kjøkkenet.

Du betaler også for en europeisk produksjon, der alle retningslinjer for helse, miljø og sikkerhet blir fulgt og arbeidernes vilkår blir ivaretatt. Dette er svært viktig for meg.

Behandle klærne med kjærlighet og omtanke, akkurat som du ville gjort med din silkebluse, så har du de lenge. Dersom du er av den røffe typen, som har behov for at klærne må tåle en støyt, så er det gjerne andre materialer som vil passe bedre for deg.

 

Pust inn, pust ut og bruk klærne med glede! ❤️ Nina

Tilbake til bloggen